Alle corsowagens Fruitcorso Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 15 september 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL  De maquettes en beschrijving van alle corsowagens welke zaterdag 17 september door de straten van Tiel zullen rijden. De beschrijving staat op volgorde zoals de wagen in de stoet zal rijden.

1. Corsoclub Buren
Betuwse Stamhoofden?         Ontwerpers: Dennis Voorendt en Jochem Schoots?

Sponsoren:  Van Kessel – Stichting ’t Nut – Tromp verpakkingen – Hans van Driel BV

We kennen ze van vroeger: de hoogstammen in de Betuwe. Dit jaar klimmen we weer op de leer en plukken de vruchten van toen: de appels en peren van de hoogedele Betuwse Stamhoofden. Zij zijn de voorvaderen van de huidige nieuwe appel- en perensoorten.  Als eerbetoon stelt Corsoclub Buren u twee borstbeelden voor: het zijn de edele heer G. Wildeman, stamhoofd der peren en de edele heer R. Goudreinet, stamhoofd der appelen.

2. Corsoclub: Zoelen (jeugdwagen)
KA-BOEM!?                  Ontwerper: Luc van Hemert?

Sponsoren: : De Jong & Lavino – Diverse Sponsors Zoelen e.o. – Inwoners Zoelen

Met zijn grote grijns en witte jas, is hij op zoek naar iets wat nog niet was. Twee druppels van dat en een druppel van dit, het vuur gaat aan en het ‘mengsel’ wordt verhit. Het begint te borrelen en te koken en langzamerhand ook te roken. Op zoek naar de eeuwige roem, maar voor je het weet…. KA-BOEM!

3. Corsoclub: Zoelen (grote wagen)
Verbloeding                 Ontwerper: Jari van Winsen
Sponsoren: De Jong & Lavino – Diverse Sponsors Zoelen e.o. – Inwoners Zoelen

4. Corsoclub Geldermalsen (jeugdwagen)
Hamster fanfare?                      Ontwerpers: Larissa Blom, Thijs van Toorn en Sidney van den Brink
Sponsoren: Gemeente Geldermalsen – ARG bv Geldermalsen – Mechanisatiebedrijf Wim van Breda – Bedrijven Geldermalsen e.o. – Inwoners Geldermalsen e.o.

Hoor dat! Wat is dat daar? Ze komen steeds dichterbij. Het lijken wel dieren? Ja. Het zijn ook dieren! Maar wat voor dieren? Zijn het toevallig beren? Nee het zijn hamsters.  Hamsters in fanfareuniformen. Dat is, te gek!

5. Corsoclub Geldermalsen (grote wagen)
The ladies of Alhambra?                  Ontwerper: Bert van Erkom-Mos

?Sponsoren: Gemeente Geldermalsen – ARG bv Geldermalsen – Mechanisatiebedrijf Wim van Breda – Bedrijven Geldermalsen e.o. – Inwoners Geldermalsen e.o.

Wiegende heupen, draaiende navel. Wij dansen. Dansen met onze buik.  Kijk goed. Goed naar de navel. Kijk. Kijk en val zacht in slaap. In deze droom nemen wij u mee. Mee……. naar het land van duizend en één nachten. Ervaar een wereld van weelde. De wereld van de Moorse buikdanseressen.

6. Corsoclub Culemborg (jeugdwagen)
Catbus                    Ontwerper: Thea van Daalen
Sponsoren: Buurtpanels – van den Berg Engineering – John van Vrouwerf timmer- en onderhoudsbedrijf – van Kessel bouw Geldermalsen – Scheurwater.

Nog even geduld……hij komt er zo aan…..DE CATBUS!!!! De CATBUS komt uit Japan gerend.?Het is een magisch transportmiddel en met zijn twaalf poten rent en vliegt hij zo snel hij kan naar de Betuwe. In Culemborg stopt hij, waar een groep vrolijke jeugd in de bus springt.

7. Corsoclub Culemborg (grote wagen)
Wie is er bang          Ontwerpers: Pieter Meeuwissen en Thea van Daalen?

Sponsoren: Aannemersbedrijf van Baaijen BV. – Aannemingsbedrijf Gebr. Van Santen –  Donker groen BV Tiel – Plus Giel Smit –  MCN BV Culemborg.

“Wie is er bang … voor de boze wolf?” is het refrein van een kinderliedje, dat we allemaal wel eens meegezongen hebben. De bouwers van Culemborg werden herinnerd aan dit liedje, toen vorig jaar een verdwaalde wolf werd gesignaleerd in het noorden van Nederland. De vraag rijst echter: wie is er nu het bangst? De mens bij het zien van een dreigende wolf of de wolf zelf, die het liefst op de vlucht slaat bij het aanschouwen van een oud omaatje?

8. Corsoclub Neerijnen
Die Fledermause?                    Ontwerpers: Dik Kusters, John van Beem en Janine Schelling?

Sponsoren: M & P Communicatie B.V.  – Ophemert – Stichting Variks Belang – Dreamview Multimedia  Ophemert – Klusbedrijf Robin Groenhof – Varik – Het Feestkasteel kledingverhuur – Tiel

Corsoclub Neerijnen viert feest. Zomaar, geen aanleiding, maar toch wel. Het Corso is een groot feest en dat willen we vieren. Met de praalwagen als decor. En met het decor als praalwagen nodigen we U uit om met ons een dansje te wagen op een wals van Johan Strauss.

9. Corsoclub Buurmalsen-Tricht
Cicaden           Ontwerpers: Marijke van Beurden en Alfred Hoogerdijk
Sponsoren: Loonwerkersbedrijf P. van Beurden Buurmalsen – Kersenteeltbedrijf fam. Hakkert Buurmalsen.

10. Corsoclub Ingen
De tijd vliegt               Ontwerpers: Ria van Blijderveen en Evert van Tongeren
Sponsoren: Gebr. Van Blijderveen – Hulpbetoon – Ons Hoekje – Van Ossenbruggen fruit – Blijwerven.

11. Corsoclub Maas en Waal
Reklameleon               Ontwerper: Paul Zwaan
Sponsoren: Boomkwekerij van Rijn – Wamel – Bouwmarkt Alex Gruijthuisen – Beneden Leeuwen – Willems Constructie – Beneden Leeuwen – Veens Techniek – Druten – DAT Reklame – Boven Leeuwen

??Per dag zien we gemiddeld 1546 reclame-uitingen. Billboards,?tv-commercials, abri’s en ga zo maar door. Reclame-uitingen zij inmiddels vanzelfsprekend. Maar wat als dit invloed gaat hebben op onze natuur?

12. Corsoclub Tiel (jeugdwagen)
De twee wijze uilen                Ontwerper: Berrie Briene
Sponsoren: : Banden Centrum Tiel – Mulders Autobedrijf – Railtechniek van Herwijnen – Ruttchen Automotive – Het Chocolade Huis

De wijste uil leest de mensen uit Tiel en omstreken graag zijn verhalen voor. Niet alleen aan mensen ook de dieren zijn welkom. De tweede uil roept er echter hard doorheen. Kortom, de jeugd van Tiel maak er weer een vrolijke wagen van met een komische uitstraling. Luistert u mee!!!

13. Corsoclub: Tiel (grote wagen)
Koninginnevlucht?                Ontwerper: Adriana van Galen?

Sponsoren: DSP – Niacet B.V. – Amandus Kahl Tiel – Smit Techniek Plastic – Rozenhage Makelaardij BV

Aan het einde van de jaren 30 zagen wij op een warme zomermiddag overal koninginnenpages. De piloten trachten ze te laten stijgen richting de zon. Als een vlinder, altijd vrij. In de wolken drijven ze verder met de kleuren die vervagen. De koninginnen vliegen hoger, hoger en hoger!

14. Corsoclub: Passewaaij (jeugdwagen)
Feesvierus            Ontwerper: Sven van Wijk
Sponsoren: Wij danken al onze sponsoren!!

Wij presenteren met trots onze Jeugdwagen “Feesvierus”. Omdat Corsoclub Passewaaij 5 jaar bestaat gaan wij dat vieren. Daarom een wagen met op de voorkant één groot feest. Als de wagen langs komt zie je een boek. Midden in dit boek speelt zich het feest af, lekker ouderwets en vertrouwd. Tegenwoordig is dat allemaal anders. Je wordt gefeliciteerd via sociale media. Op de achterkant ziet u daarom een laptop. Op de laptop ga je een virus in werkelijkheid zien. Kortom dit is een wagen vol tegenstellingen. Geniet ervan!

15. Corsoclub Maurik
Stormram             Ontwerpers: Wilco van Schaik, Annet en Helga Schimmel
Sponsoren: Van de Berg  olie handel – Wim Baauw Autobedrijf B.V. – Vriend  Psychologen praktijk – JB Food maaltijden service 0344.693771 – Link  Maurik drukwerk en Reclame uitingen.

De storm trekt aan, met zijn roterende kracht beukt hij als een stormram tegen alles wat hij tegenkomt. Met overweldigende kracht ramt hij alles los en neemt zijn speeltjes mee om ze verderop los te laten.

16. Corsoclub Kerk-Avezaath
Hot item                 Ontwerpers: Leon Gerritse en Tim van Dulmen
Sponsoren: TS Group/Auto-hoogwerker.nl – Arisse Vleesch Keurslagerij Beesd – Van der Heijden Kapel-Avezaath – Van Toorn Tandtechniek Kerk-Avezaath – P.C. Schimmel Grondwerken Kerk-Avezaath.

17. Corsoclub Echteld
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet? Ontwerpers: Theresa van Lavieren en Henco van Doorn
Sponsoren: Makelaars- en Assurantie kantoor Budding BV – Van Doorn BV Machinebouw en Constructie – Van Doorn Grondverzet BV – Jan Eleveld MS Louisa – Geurts De Betuwe op z’n Lekkerst

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…..Heeft u dat ook wel eens, dat wat u ziet niet is wat het is. Knipper nog eens met uw ogen! Is het een dier of zijn het mensen? Laat u verrassen door deze transformatie.

18. Corsoclub Drumpt (jeugdwagen)
Alle remmen los?       Ontwerpers: Clarien en Teus van Nimwegen, Olaf Jansen en Thom Roodenburg?

Sponsoren: Gamma, Rob Herkströter, Gemeente Tiel en inwoners van Drumpt.

Een scootmobiel en een rolstoel zijn meestal niet zo stoer. Behalve deze twee op dit parcours.?Opa en oma waren het slome gedoe zat. En wilden eens sneller op pad. Ze maakten hun scootmobiel en rolstoel wat sneller. Hiermee halen ze zelfs 100 km/u op de teller! Opa heeft al een kleine voorsprong te pakken. Maar oma laat zich niet zomaar terug zakken. Ze probeert opa vlug bij te benen. Daarvoor moet ze wel even zijn wandelstok lenen. Beide vliegen bijna uit de bocht. Betekent dat het einde van deze tocht? Wat denk jij? Wie zal de winnaar worden van deze racepartij?

19. Corsoclub: Drumpt (grote wagen)
Chiroptera?         Ontwerper: Sjors Kessels?

Sponsoren: Gamma, Rob Herkströter, Gemeente Tiel en inwoners van Drumpt.

….zie je ze kijken! Geschrokken door licht en geluid ontwaakt de kolonie tussen de gewelven van de kathedraal….

BurenBurenZoelen jeugdZoelen jeugdZoelenZoelenGeldermalsen jeugdGeldermalsen jeugdGeldermalsenGeldermalsenCulemborg jeugdCulemborg jeugdCulemborgCulemborgNeerijnenNeerijnenBuurmalsen TrichtBuurmalsen TrichtIngenIngenMaas en WaalMaas en WaalTiel jeugdTiel jeugdTielTielPassewaaij jeugdPassewaaij jeugdMaurikMaurikKerk AvezaathKerk AvezaathEchteldEchteldDrumpt jeugdDrumpt jeugdDrumptDrumpt

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights