Inrichten Kalverbos en gracht voor Fruitcorso Tiel en mozaieken van start

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 27 augustus 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL  Zaterdagmorgen is een groep vrijwilligers van Stichting 4-stromenland van start gegaan met het inrichten van het Kalverbos en aanbrengen van verlichting langs de stadsgracht. Zaterdagmorgen 3 september is er een vervolg, helpers zijn welkom. Vanaf dinsdag 6 september worden de mozaieken gelegd en de corsoweek opening is donderdag 8 september vanaf 20:00 uur. Voor het volledige programma, ook van het fruitcorso op 17 september zie  http://fruitcorso.nl/programma/

Fruitcorso: mozaïekleggers trappen af.

Het Fruitcorso mag dan plaatsvinden op 17 september, traditiegetrouw bijten de mozaïekleggers het spits af. Op dinsdag 6 september beginnen de deelnemers de gracht op te fleuren met groente en fruit. Na drie dagen maken ze van het talud een heus schilderij.
In totaal 22 mozaïeken strijden om de hoogste eer. Daarbij zijn opvallend veel scholen: RSG Lingecollege, Stefanusschool, De Dagobert, De Molenwerf, De Adamshof en de Prins Willem Alexanderschool. KorfbalTiel 72 en Hellas Tiel zijn deelnemers vanuit de sport. Verder doen mee: Scouting Phoenix Tiel, gemeente Tiel, Mozaïek Welzijnsdiensten, De Gepoetste Pruim, Stichting Heartbeat, JP van den Bentstichting, bibliotheek Rivierenland, De Reddingsbrigade, wijkvereniging Passewaaij, Ziekenhuis Rivierenland, Corsokwartet, KTSM, Stichting Corsowagen Tiel en Brandweer Tiel. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er maar één categorie. De prijsuitreiking vindt donderdag 8 september om 21.00 uur plaats bij de opening van het Fruitcorso in het Kalverbos.

Plamirel Publieksprijs
Naast de juryprijzen is er ook de Plamirel publieksprijs, die op zondag 18 september uitgereikt wordt. Vanaf de opening op 8 september (20.00 uur) kan er tot zondag de 18e gestemd worden tot 14.00 uur. Het digitale stembiljet is te vinden op www.plamirel.nl/publieksprijs. De Tielse drukkerij heeft ook een ludieke actie bedacht: maak een Fruitcorso-selfie met een speciaal corso-bord en deel die op de Facebookpagina van de mozaïeken. Het kan zelfs nog een leuk cadeautje opleveren.

Feestelijk karakter
De opening van het corso met toespraken van Rian Verwoert, voorzitter Stichting 4-Stromenland en Hans Beenakker, burgemeester van Tiel, zal een feestelijk karakter dragen. Na het ontsteken van de lichtjes aan de gracht zorgt de coverband The Passengers voor muziek. The Passengers bestaat sinds 2013 uit Maarten Willemsen (gitaar en zang), Fabian van der Linden (contrabas en zang) en Thomas van Binsbergen (drums). De band is van vele markten thuis.

Spoorboekje:
Leggen mozaïeken: 6 september: 8.00-22.00 uur; 7 september 8.00-22.00 uur en 8 september van 8.00-17.00 uur.
8 september Kalverbos Tiel: Opening Fruitcorso.
19.30-0.00 uur: Live muziek met The Passengers.
20.00-21.00 uur: toespraken en ontsteken lichtjes.
21.00-21.30 uur: Prijsuitreiking mozaïeken.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights