Fotograaf werkt in cirkel rond kunsthuis Kaayk

Door Walter Post op dinsdag 16 februari 2016, geplaatst in Kunst & cultuur. TIEL Kunsthuis Kaayk aan de Stationsstraat presenteert de komende weken een Tiels fotoproject. Fotograaf Maarten Rots verblijft in het kunsthuis en legt in die periode de omgeving vast. Daarbij hanteert hij een cirkel die een mijl in doorsnede heeft. Maarten Rots (1982) is daarmee de eerste artist in residence in het kunsthuis. In Kunsthuis Kaayk kunnen bezoekers op een monitor die is aangesloten op een gps?tracker zien waar Rots op dat moment fotografeert. Ook houdt hij een weblog bij waarop de vorderingen van het project te zien zijn en wordt zijn werkproces inzichtelijk. Iedere dag drukt Rots de foto’s van die dag af op klein formaat en kiest hij uiteindelijk één foto, de pick of the day, welke op groter formaat wordt afgedrukt. Na een week fotograferen is de ruimte gevuld met beelden van het proces alsmede zeven op groot formaat afgedrukte foto’s die vervolgens in Kunsthuis Kaayk worden tentoongesteld. Rots’ fotografie kenmerkt zich door abstractie, gevonden in de werkelijkheid, waarin architectuur vaak een belangrijk aandeel heeft. De foto’s kunnen worden bekeken tijdens de expositie in Kunsthuis Kaayk op zaterdag 5 maart van 14:00 tot 18:00 uur (opening) en zondag 6 maart van 12.00 en 16.00 uur.

Na het overlijden van beeldend kunstenaar Coen Kaayk in oktober 2014 heeft echtgenote Guusje Kaayk, ook beeldend kunstenaar, samen met haar zonen Gijs en Floris Kaayk en veel vrienden en familie, Kunsthuis Kaayk opgericht. Een van de doelstellingen is om het werk van Coen Kaayk onder de aandacht te brengen, maar ook om in dit huis waar de Kaayks sinds 1973 als kunstenaars hebben gewoond en gewerkt  jonge kunstenaars in de gelegenheid te stellen om gedurende een korte periode als artist in residence te verblijven.

www.maartenrots.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights