Jaarpacht muurschildering Lingedijk betaald

Door Walter Post op dinsdag 29 december 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Openbare ruimte.

TIEL Het bestuur van de stichting Stadsherstel pacht de muur waarop een historische reclameafbeelding staat, aan de zijkant van een woning aan de Lingedijk 56. Jaarlijks wordt voor het gebruik van de muur de pachtsom overhandigd: 1 euro en een mooie bos bloemen, overhandigt door heer van Wijk aan  mevrouw Boera Soba. De muurschildering is in 2004 gerestaureerd in opdracht van Stadsherstel.

Tegenwoordig kun je de schildering nog zien vanaf de spoorwegovergang, vroeger stond hij vol in het gezicht van gasten van café De Koele Bron langs de spoorlijn. Die uitspanning is al heel lang verdwenen. Maar de muurreclame houdt ook die herinnering levend. De muurschildering was gericht op passerende treinreizigers als reclame voor het modemagazijn ‘Het Witte Huis’ van Athmer Martens. De winkel was gevestigd op de hoek van Gasthuisstraat en Kerkstraat en werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest.Stichting Stadsherstel heeft enkele historische panden in de Tielse binnenstad in eigendom, en betaalt het onderhoud ervan met verhuur. Onder meer het geboortehuis van generaal Chassée aan het Kalverbos, en enkele oude winkels aan de Kerkstraat en Weerstraat. Ook het dijkmagazijntje langs de Ophemertsedijk, een van de heel weinige langs de Waal nog, is van Stadsherstel.Het herstel in 2004Het herstel in 2004

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights