Fruitmozaïeken voor 50ste maal aan stadsgracht Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 8 september 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Foto.

Schilderijen van groente en fruit langs Tielse gracht

Honderden krieltjes, bloemkolen en pepertjes sieren het talud van de Tielse stadsgracht. Maar er is natuurlijk ook fruit met delicate kleuren als van de pruimen. Ze worden gelegd in de traditionele fruitmozaieken die scholen, verenigingen en corsoclubs dit jaar voor de 50ste keer aan de stadgracht maken. Na drie dragen hard werken groeien ze uit tot ware kunstwerkjes van groente en fruit. Het leggen van de mozaieken begon dinsdagmorgen en vordert snel.

Na een paar uur zijn de eerste contouren van de in totaal 22 mozaïeken al zichtbaar. Jasper Ruiter van Scouting Tiel is blij met het mooie weer, toch heeft hij wat moeite zijn ogen droog te houden bij het schillen van de uien. ,,Maar het zijn gelukkig gele, die zijn minder scherp dan de witte.”

Donderdag 10 september moeten alle fruitmozaïeken klaar zijn. Diezelfde avond wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de opening van de corsoweek aan Kalverbos en Veemarkt.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights