16 juli 2015. Gesprek aan het hek bij Westluidense Poort.

Door Jan Bouwhuis op donderdag 16 juli 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto. ‘Gesprek aan het hek’ bij Westluidense Poort WLP. Dagelijks staan meerdere mensen te kijken naar de werkzaamheden van de bouwvakkers. Donderdag organiseert VolkerWessels voor hen en andere belangstellenden een ‘gesprek aan het hek’. Een medewerker van VolkerWessels geeft dan een toelichting op de werkzaamheden. Op dit moment staat de bouwkuip van de Westluidense Poort vol met water en grote buizen. Duikers staan met regelmaat klaar om af te dalen in het water. De komende weken, ook tijdens de bouwvakantie, gaat het werk onverminderd door. De laatste restanten klei worden verwijderd uit de bouwkuip. Er zijn nog enkele saneringswerkzaamheden op de plek van de oude gasfabriek en met de inzet van de duikploegen worden de laatste funderingspalen van het oude GGR-gasgebouw verwijderd. Gelijktijdig vinden alle voorbereidende werkzaamheden plaats om te starten met het zandzuigen van de bodem van de bouwkuip. Het weggezogen zand wordt opgevangen in het zand/slibdepot op het Paardenwater. Na afronding van deze werkzaamheden wordt het zand/slibdepot verwijderd.  VolkerWessels zorgt er vervolgens voor dat het Paardenwater op tijd festival klaargemaakt is. Na ontmanteling van het zand/slibdepot plaatst VolkerWessels een containerstraat op het bouwterrein, waarin het slib van de bodem wordt gezogen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights