Fruit Buddies wederom winnaars bij de fruitmozaïeken

De eerste prijs bij de fruitmozaïeken is voor de derde keer op rij voor de Fruit Buddies. Het fraaie ontwerp ‘Fruit koraal’ van Anja van Erven en Adrie Kerpentier behaalde maar liefst 140 punten, waardoor de prijs voor het mooiste mozaïek zondagmiddag tijdens Appeltjesdag op het Kalverbos aan hen uitgereikt kon worden.

Verrassend tweede werd de gemeente Tiel met KONTfetti (124 punten), een speels en humoristisch ontwerp van Olaf Jansen, Thom Roodenburg en Sjors Kessels.

Passewaaij met een eigen ontwerpersploeg pakte brons met Slakkenhuis, een eigen huis (118). Saillant detail: de top drie lag ook broederlijk naast elkaar op het talud van de Tielse stadsgracht. Voorzitter Willem Gradisen reikte samen met Joyce Weij van Ewijk en de 6 jarige Linne Sybesma de prijzen uit en hij was onder de indruk van de prestaties van alle 18 deelnemers, die bij uitermate slecht weer mooie creaties hebben ‘geprikt’: “Je ziet bij de mozaïeken dezelfde sfeer als in de bouwhallen. Mooi te zien om samen iets te maken, een mooi sociaal gebeuren. In een wereld waar mensen vaak tegenover elkaar staan, zie je hier het tegengestelde.’’

Ditmaal was er ook een kinderjury.

Appeltjesdag

De zondag voor het derde weekend is de opmaat voor het Fruitcorso en heeft als naam Appeltjesdag meegekregen, onderdeel van de Betuwse Oogstweek.

Fotoalbum:

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights