Voor ouderen

Door Huub van Heiningen op maandag 6 juli 2015, geplaatst in Opinie, Politiek.

Waarom is eigenlijk de gemeente Tiel nog niet aangesloten bij de Ouderen-Ombudsman, die uit de informatiebrij van de overheid de zaken vist die voor ouderen van belang zijn. Er staan nu honderd gemeenten online, waaronder niet alleen de grote steden, maar ook buurgemeenten als Geldermalsen, Neder-Betuwe en West Maas en Waal. Dagelijks komen er bij deze nationale ouderenombudsman veel vragen binnen, waarvoor in menig geval korter bij huis vergeefs naar een antwoord is gezocht.

De nationale OuderenOmbudsman bundelt per gemeente alle voor ouderen relevante informatie. Vooral voor ouderen zijn immers de gemeentelijke websites vaak te ingewikkeld om de informatie te krijgen waarnaar men op zoek is. Dat kan gaan om de meest uiteenlopende zaken. Kan ik met een buurtbus of de regiotaxi mee ? Heb ik recht op een traplift, huishoudelijke hulp, een scootmobiel of een persoonsgebonden budget ? Hoe zit het met die invalideparkeerkaart ? etcetera

Er zijn thans honderd gemeenten aangesloten en de organisatie streeft er naar nog dit jaar de informatie van alle 393 Nederlandse gemeenten te kunnen bieden. Overigens kunnen ook inwoners van niet bij de organisatie aangesloten gemeenten desgewenst al informatie inwinnen via de site www.ouderenombudsman.nl of telefonisch (tegen lokaal tarief) op no 0900-6080100

Comments
Loading...