Nieuws uit Tiel, editie 11 januari 2023

In deze editie:

– Beweegbare palen binnenstad

– Start herinrichting Laan van Westroijen

– Voormalige school Beukelaar gesloopt

– Herinrichting Wadenoijenlaan e.o.

Beweegbare afsluitpalen binnenstad

Woensdag zijn de nieuwe beweegbare palen, zogenaamde ‘Pollers”, in werking getreden. Daarmee is de binnenstad weer afgesloten. Met een op kenteken gestuurde vergunning kun je buiten de venstertijden op het promenade gebied komen. Camera’s controleren of voertuigen een ontheffing hebben. Het systeem van toegangspassen komt te vervallen. De bestaande toegangstijden blijven voorlopig ongewijzigd.

 

Start herinrichting Laan van Westroijen

Dinsdag zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen van de herinrichting Laan van Westroijen. 41 bomen aan de noordzijde zijn gekapt. Het gaat om het deel van de weg tussen de kruising Rivierenlandlaan en kruising Predikbroedersweg. Dit biedt gelijk de kans om ook de weg opnieuw in te richten. De werkzaamheden zullen tot eind van dit jaar duren.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2022/12/start-herinrichting-laan-van-westroijen-tiel-nadert/

 

De beukelaar verdwijnt onder de slopershamer

De voormalige openbare basisschool de Beukelaar en kleuterschool Het Beukelaartje aan de Neerijnenlaan verdwijnen uit het stadsbeeld. Ook de Cambier van Nootenschool en EHBO hebben tijdelijk van het gebouw gebruik gemaakt. De scholen met het bijbehorende terrein staan al enkele jaren te koop. De scholen die uit het begin van de jaren zeventig stammen zijn niet meer in gebruik en het perceel waarop zij staan kwam enkele jaren geleden te koop

 

Werk aan riool en de weg in Tiel-West

Het bouwbord staat er al: vanaf 2024 wordt er 3 jaar gewerkt aan de herinrichting van de Wadenoijenlaan e.o. Voor een deel wordt de riolering vervangen en krijgen de straten een nieuw wegdek. Langlopende klachten over een voetpad bij de Vurenlaan zijn ondertussen opgelost. Er is drainage aangelegd, het pad is opgeknapt en er langs komt nieuwe beplanting.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights