Nieuws uit Tiel, editie 5 februari

Vaccinatielocatie op Medel

In een leegstaand bedrijfspand van 3100 m2 wordt door de GGD Gelderland Zuid een vaccinatielocatie met 14 priklijnen ingericht. Het pand aan de Biezenwei 2 op Medel wordt een van de grootste prikposten in de regio. Als alle voorbereidingen volgens plan verlopen kan er vanaf donderdag 18 februari geprikt worden, mits er voldoende vaccin is. Er is een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning en op het naastgelegen braak liggend terrein wordt met stalen platen een groot parkeerterrein aangelegd.

Veerpont Pomona uit de vaart

De veerpont Pomona tussen Tiel en Wamel is vanaf vrijdag 5 februari uit de vaart gegaan. Als het water bij Tiel boven de 8.50 meter boven NAP komt kan het voetveer niet meer aanleggen. Als het water gezakt is tot 8.35 m1 gaat het veer weer varen. Het water blijft nog ligt stijgen tot dinsdag 8 februari, wat daarna gebeurt is nog onzeker. Op de foto de Pomona tijdens een van de laatste overtochten op donderdag.

Olievervuiling in de stadsgracht

Vrijdag is door het Waterschap Rivierenland een olievervuiling vastgesteld in de Tielse stadsgracht. Het vermoeden is dat een hoeveelheid van een paar emmers olie in de gracht terecht is gekomen. De vervuiling zit ongeveer tussen de Oliemolenwal en het deel aan het Kalverbos / Veemarkt, een lengte van ongeveer 900 meter. 2 zuigwagens bij het vogeleilandje en de brug Burense Poort zijn ingezet om de vervuiling met  en HCS oil disc skimmer, een soort van stofzuiger, te verwijderen. Zaterdag worden de werkzaamheden voortgezet.

Dakar Rally rijders weer thuis

Ongeveer twee weken na de finish van de Dakar Rally is ook het materiaal van het team weer terug in Tiel.
De mannen vlogen 16 januari alweer naar huis. De buggy waarmee ze de woestijn in Saudi Arabië trotseerden werd samen met de bus in Jeddah verscheept, om zo dezelfde reis te gaan maken als op de heenreis.
Branco de Lange vertrok samen met Martijn Wijnen op 3 februari om 03.00 uur in de nacht richting Marseille. Ze konden meeliften met William de Groot van de Groot Fruit uit Hedel, een collega-coureur die de rally in zijn vrachtwagen reed. Precies 24 uur na vertrek uit Marseille waren ze weer terug in Tiel. Het team heeft een maand of 10 de tijd om te zorgen dat al het materiaal weer tiptop in orde is voor de rally 2022.  (MdL)
Comments
Loading...