Nieuwe damwand voor de veerstoep Tiel

Er is een begin gemaakt met het herstel van de veerstoep. Er wordt een nieuwe stalen damwand aangebracht voor de oude uit 1958. Voetveer Pomona blijft gewoon in de vaart en legt de komende tijd aan op de 2e steile veerstoep. Deze verkeert in zeer slechte staat maar daar wordt voorlopig niets aan gedaan, waarschijnlijk bij de herinrichting 2e fase van de Waalkade. De Wamelse zijde is in 2006 hersteld. Mei vorig jaar zijn de basalt keien al deels weggehaald en is er door duikers onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van explosieven uit de 2e wereldoorlog.

Video:

 

Wamel, 25 oktober 1958
Officiele in gebruikstelling veerstoepen tbv het veer over de Waal. Op weg naar het Veeerhuis ivm toespraken. Oa burgemeester Stolk
Foto Gerrit Bouwhuis.
Wamel, september 2006

 

 

 

 

 

 

 

 

2020

 

 

Comments
Loading...