Ook in Tiel start campagne ‘Ik koop lokaal, bij een winkelier van hier’

‘Ik koop lokaal, bij een winkelier van hier’. Dat is de titel van de campagne die vandaag in de gemeente Tiel start. Deze campagne stimuleert inwoners hun inkopen bij lokale
ondernemers te doen.

De coronacrisis raakt ons allemaal. We moeten zoveel mogelijk thuis blijven, mogen niet in groepen samen komen en moeten afstand houden van elkaar. Door deze maatregelen zagen de meeste winkeliers meteen veel minder of helemaal geen klanten meer. Met een flinke omzetdaling tot gevolg. De Tielse winkeliers zaten gelukkig niet bij de pakken neer. Een deel nam veiligheidsmaatregelen en kon openblijven. Anderen zijn producten thuis gaan bezorgen.
Het kabinet heeft maatregelen genomen om de economische schade te beperken. En
ook de gemeente heeft tijdelijke maatregelen voor ondernemers.

Wethouder Ben Brink, economische zaken: “Naast deze maatregelen is het noodzakelijk dat we met z’n allen de lokale winkeliers ondersteunen. Dat kunnen we doen door zoveel mogelijk onze inkopen te doen bij de winkels in Tiel. Daarom starten we de campagne ‘Ik koop lokaal, bij een winkelier van hier’. Koop lokaal, zo helpen we samen de winkels door deze moeilijke tijd heen en hebben zij een toekomst. En blijft onze stad ook een prettige plek met voldoende voorzieningen voor ons allemaal.”

Gratis campagnemateriaal
Voor ondernemers en inwoners is gratis campagnemateriaal beschikbaar op www.uitintiel.nl. Zij kunnen dat delen op sociale media en/of ophangen thuis of in de winkel. Voor 10 winkelcentra is er een poster gemaakt

Actie aanmelden?

Heb je als ondernemer(s) of als winkeliersvereniging een ludieke actie rondom het thema ‘Ik koop lokaal’? Meld dan deze op www.uitintiel.nl  aan of via: https://email.vanijzendoorn.nl/ct/m4/k1/CXAhDsjP6DXmqi9AsPxvuggH2nMZZ3937WmzOPR16-OyfFrHaKAAcEj712WEQDhF/7cfuKMpSC7FBvYI

Na goedkeuring wordt jouw initiatief geplaatst op de website. Alvast dank voor het ondersteunen van dit initiatief.

Koop lokaal en gericht
Het coronavirus is er nog. We kunnen elkaar nog allemaal besmetten. Wethouder Brink: “Heeft u producten nodig, doe u aankopen dan niet alleen lokaal, maar ook gericht. Ga niet recreatief winkelen. Houd afstand van elkaar. En als u verkouden bent, hoest, keelpijn of koorts heeft, blijft u natuurlijk thuis. Dat geldt ook als een gezinslid koorts of last van benauwdheid heeft. Samen krijgen we corona onder controle.”

Comments
Loading...