Weeshuis steunt Hertenkamp Tiel en krijgt eigen pad

Het Weeshuis gaat vijf jaar lang het Hertenkamp ondersteunen en krijgt als dank een naar het weeshuis genoemd pad op het park. Zaterdag 29 februari werd de overeenkomst getekend en het naambord onthuld.

De Stichting Burger Weeshuis Tiel ondersteunt jeugdprojecten door en voor de Tielse jongeren (tot 27 jaar) en projecten voor Tielenaren met een verstandelijke beperking (alle leeftijden). Een van de organisaties die regelmatig financieel gesteund wordt is het Hertenkamp aan de Nieuwe Tielseweg. Het is met vele duizenden bezoekers per jaar wellicht de populairste gratis toegankelijke attractie in Tiel. Het college van regenten van het Weeshuis vindt het een belangrijke voorziening. Ondanks de vele bezoekers en de brede steun en waardering onder de Tielse bevolking heeft het Hertenkamp moeite om ieder jaar het huishoudboekje kloppend te krijgen. Voor het weeshuis reden om het dierenpark de komende vijf jaar jaarlijks met een bedrag van 2500 euro te steunen.

Secretaris Wil van Rhee: “Het dierenpark is een heel belangrijke voorziening. We hebben de afgelopen jaren regelmatig incidentele financiële bijdragen verleend aan projecten van het park. Vanaf dit jaar geven we ook structurele steun. Maar het betekent niet dat we verzoeken om bij te dragen aan bijzondere projecten niet serieus zullen bekijken. Het is heel leuk dat we nu een eigen pad in Tiel met onze naam hebben.”

Voorzitter van het Hertenkamp, Stinus van Wakeren, is blij met de steun. “We kunnen die erg goed gebruiken. We hebben nogal wat plannen die flink wat gaan kosten. Zo zijn we bezig met de bouw van een nieuwe grote volière, moeten we de beschoeiing langs de waterkant van het park vervangen en kondigt noodzakelijk groot onderhoud aan onze centrale kantoor en ontvangstruimte zich aan. Voor de gewone exploitatie van het park hebben we ieder jaar bijna 35.000 euro nodig. Van de gemeente krijgen we 12.500 euro subsidie en doorgaans ook nog 1000 euro waarderingssubsidie. De rest moeten we bij elkaar sprokkelen met allerlei acties en donaties. We zijn blij dat van Herwijnen Vastgoed ons sinds kort ook structureel steunt. In ruil daarvoor krijgen de toekomstige bewoners van het rechtbankgebouw een eigen ingang naar het park. Maar van de hele Tielse gemeenschap krijgen we veel waardering en geldelijke steun. Veel ouders, die nu met hun kinderen hier komen, hebben herinneringen aan hun bezoek toen ze zelf nog kind waren. Een mooi voorbeeld is de collecte die de bewoners van het appartementencomplex tegenover ons park jaarlijks voor ons onder de bewoners organiseren. Het is een bedankje voor het lommerrijke en levendige uitzicht dat wij hen bieden.”

Van Wakeren vervolgd: “Het gaat goed met onze groene oase in het centrum van de stad. We hebben een fijn bestuur en zijn ontzettend blij met de samenwerking met ’s Heerenloo. Zij betalen onze beheerder die daarnaast als hoofdtaak heeft het begeleiden en coachen van hun cliënten, die bij ons een zinvolle dagbesteding vinden. Zonder die samenwerking zouden we het veel moeilijker hebben en met de huidige financiering het park niet kunnen exploiteren.

Verdeeld over het jaar organiseren we drukbezochte activiteiten . Bij redelijk weer zie je hier in het weekeinde iedere dag 100 tot 150 bezoekers en ook door de week zijn er vrijwel altijd mensen. Op woensdagmiddag kunnen kinderen hier voor een bescheiden bedrag pony rijden. Ook met de dieren gaat het goed. Leuk is dat we op dit moment maar liefst 15 jonge geitjes hebben. Die blijven nog even in het nachthok.

 

 

Comments
Loading...