Ontwerp corsowagen Passewaaij gepresenteerd

Vrijdagavond 31 januari is in het Wijkgebouw in Passewaaij voor een groep van bijna 50 vrijwilligers het ontwerp voor 2020 gepresenteerd. De naam is ‘Blijven krabben’ en is een ontwerp van Sven van Wijk.

Niet dat wij het expres doen hé, maar soms laten wij wel eens wat vallen of scheiden wij ons afval niet goed. Helaas komen veel van onze rietjes, flesjes en ander afval in de zee terecht. Met elkaar moeten wij achter onze oren krabben en een plan bedenken hoe wij dit gaan oplossen!

Wij zullen de krabben helpen met opruimen! Help jij mee?

Het concept van deze wagen is geïnspireerd op een ontwerp van het vak technasium gegeven door het Lingecollege Lyceum in Tiel. Dit vak had een project om een duurzame wagen te ontwerpen voor het Fruitcorso in Tiel. Er was een groepje dat bestond uit leerlingen die ook bij Passewaaij plakken, daar is het idee van Sven uit voort gekomen. Het idee van de krabben is meegenomen en aangepast zodat het een haalbaar ontwerp is geworden. Door de samenwerking met deze leerlingen komt het ontwerp dit jaar echt vanuit de jeugdige plakkers van Passewaaij.

Het verhaal achter deze wagen is een waarschuwing die verwerkt zit in een grapje. Wij willen dat de krabben krabben kunnen blijven zijn! De krabben moeten nu namelijk ‘krabben’ om plasticvrij te blijven. Het verhaal gaat over een actueel thema dat bij alle generaties speelt en herkenbaar is. Voor de jongste kijkers is er herkenbaar afval zichtbaar in combinatie met de krabben. Zij voegen hun eigen fantasie toe aan het verhaal. Kinderen leren wij, op een grappige manier, dat afval in de prullenbak hoort en niet in de zee of op de grond.

Passewaaij zal dit jaar werken met licht, geluid en figuratie maar wilt dat de focus van de wagen op de krabben blijft. Zij zullen het middelpunt blijven van het verhaal. Ook zijn er al diverse ideeën vanuit de plakkers zelf om meer plastic te willen gaan recyclen. Niet alleen gedurende de bouw maar ook in de wagen willen zij plastic afval gaan verwerken.

Voor Sven van Wijk is dit zijn 4e ontwerp voor Passewaaij en hij  heeft samen met de bouwgroep de smaak te pakken! Ondanks dat 2020 net begonnen is wordt er al hard gewerkt in de hal om de wagen te maken. Lassers en vormgevers zijn nu druk in de weer voordat de plakkers kunnen beginnen.  zie ook:  fruitcorso.nl

 

Comments
Loading...