Rioolvervanging en herinrichting Grotebrugse Grintweg Tiel van start

Na een periode van voorbereiding en vervangen van kabels en leidingen zijn de werkzaamheden op de Grotebrugse Grintweg en Westroijensestraat van start gegaan.

Vanwege het grotendeels vervangen van de riolering en inrichten als 30 km zone is tussen 20 januari en 26 juni een gedeelte van de Grotebrugse Grintweg tussen de rotonde Westroijensestraat en Bulkweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Indien mogelijk worden er delen tijdelijk opengesteld. De winkels nabij de Meeslaan blijven bereikbaar.

De werkzaamheden worden mede uitgevoerd op grond van de Wet geluidshinder om de geluidsbelasting op de woningen te reduceren. Na het doortrekken van de Laan van Westroijen vanaf van der Valk richting Latenstein zijn de verkeerstromen drastisch afgenomen: in 2005 nog 10.000 en september 2016 4.500. De bushalten op de Grotebrugse Grintweg zijn vervallen en de bus wordt omgeleid via de Laan van Westroijen. Er komt een nieuwe halte bij de Lokstraat en nabij de rotonde Laan van Westroijen – Grotebrugse Grintweg.

Aanbrengen put op 24 januari

Comments
Loading...