AED op De Hennepe Tiel in gebruik

Zaterdag heeft wethouder Marcel Melissen samen met wijkvoorzitter Martijn Hofman een nieuwe AED in gebruik genomen op De Hennepe 317. Hiermee is de hele wijk (Hennepe, Schepenbuurt en Kloosterbuurt) gedekt voor wat betreft AED’s. De AED is door het Wijkcomité Westroijen zelf gefinancierd. Een aantal bewoners op De Hennepe kunnen zich nog aanmelden voor de cursus via info@westroijen.nl. De cursisten krijgen daarna een app op hun telefoon en in geval van nood krijgen zij via 112 een melding waarin huisadres van de AED en een code om deze te openen staat. Dit is een landelijk dekkend systeem.

Minder dan één op de tien personen overleeft een plotse hartstilstand. De eerste tien minuten zijn cruciaal om de bloedsomloop en het zuurstoftransport van het slachtoffer te herstellen

Per minuut die verstrijkt zonder hulpverlening daalt de overlevingskans met 10%. Onderzoek wijst uit dat het inzetten van een AED binnen de eerste zes minuten na een hartstilstand de overlevingskans verveelvoudigd. Die kan oplopen tot wel 70%.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights