Openbare ruimte

Ontwerp vaste trappen Waalkade Tiel is klaar

Na de ingebruikname van het cultuurcentrum Zinder begint de gemeente in fasen aan een volgend groot project, de herinrichting van de Waalkade. In de eerste fase wordt er direct na afloop van Appelpop een mooie maar ook grote trap gebouwd om gemakkelijk van de Waalstraat op de Waalkade te komen. In 2018 volgt de aanpassing van de keermuur en de aanleg van een boulevard en tweehonderd parkeerplaatsen.
 
 

Dijken ook in Tiel op de schop

Er wordt al jaren over gepraat, maar nu wordt het concreet. Vanaf 2019 gaan de rivierdijken op de schop. Roef van Waarden en Aart Kusters willen dat de dijk tussen Tiel en Waardenburg minder verhoogd wordt. Daarom kan, zo is hun idee, de nevengeul rond Varik en Heesselt niet direct ten westen van Ophemert maar al bij de Wetlands in Passewaaij beginnen.
 
 

Strengere handhaving op fietsen in binnenstad en stations Tiel

Verkeerd gestalde, kapotte en verlaten fietsen in de binnenstad en op de stations in Tiel zorgen voor een rommelige omgeving en zijn voor veel mensen een ergernis. Avri Toezicht en Handhaving verwijdert daarom in opdracht van de gemeente Tiel verlaten en/of kapotte fietsen en fietsen die buiten de fietsenstalling staan. Zo werken we met elkaar aan een schoon, heel en veilig Tiel. Er is wel wat veranderd: fietsen, die buiten de fietsenstalling staan, worden vanaf nu al na 4 uur verwijderd (dit was na 24 uur).

 

 
 

Pagina's