Nieuws

Stichting Trots op Tiel opgericht

TIEL  Maandag 11 december is de stichting Trots op Tiel opgericht. Trots op Tiel is een beweging, ontstaan uit een groep enthousiaste Tielenaren die in 2015 door burgemeester Hans Beenakker gevraagd zijn ambassadeur van Tiel te zijn, om het begrip burgerparticipatie meer handen en voeten te geven.

Doel

 
 

Lampjes ontstoken en wensen opgehangen in Wensboom Tiel

Donkere tijden voor Kerst, tijd om de kerstboom weer op te zetten én ook de tijd om herinneringen op te halen aan mensen, gebeurtenissen of om iemand een beterschapswens te sturen. Donderdagavond 7 december heeft initiatiefneemster Sandra van Leur samen met burgemeester Beenakker en Flipje de lampjes ontstoken en de eerste wensen in de wensboom gehangen.

 
 

Slager Knobbout Tiel ontvangt sticker 'dementievriendelijke winkel'

TIEL  Op donderdag 7 december heeft Henk Driessen aan Slagerij Knobbout in winkelcentrum Kwadrant de sticker “dementievriendelijke winkel” uitgereikt. Samen met Truus Vermeulen en Leo Smink namens Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland.
Een op de 5 mensen in Nederland krijgt dementie.  In de toekomst wordt dementie volksziekte nummer een .  Tiel kent nu ca 560 mensen met dementie en in 2020 zal dit ca. 670 zijn.

 
 

ING pinautomaat op het Plein Tiel vermoedelijk weg

De pinautomaat op het Plein dreigt te verdwijnen. ING heeft aangegeven dat de locatie onvoldoende veilig is ivm toenemende plofkraken.
De automaat is op 20 juni 2013 feestelijk in gebruik genomen als een pilot model van ING.
De Hema heeft binnen een automaat staan maar alleen tijdens winkeltijden bereikbaar.  De automaten op de Veemarkt en Stationsstraat blijven nog wel beschikbaar.

Video:  http://www.youtube.com/watch?v=rZ8LMSeoCqU

 
 

Pagina's