Kunst & cultuur

57e Editie fruitcorso Tiel veelbelovend

Het corso is springlevend. Ontwerpers en wagenbouwers werken aan 13 grote en 6 jeugdwagens. Veel wagens zullen wanneer we naar de maquettes kijken en luisteren naar de toelichting verrassend nieuw en grensverleggend zijn. Het enthousiasme van de makers is groot. Wel zijn er flinke financiële zorgen. In het artikel treft u een verslag van de jaarlijkse presentatieavond in de Agnietenhof.
 
 

Presentatiavond fruitcorso 2017

Presentatieavond in de Agnietenhof van het fruitcorso 2017.

Alle ontwerpen en links naar de presentatie video's. De ontwerpen van Drumpt en Geldermalsen staan niet bij de serie van alle maquette's, waren niet aanwezig tijdens de foto sessie.

Voor een uitgebreid verslag zie:  http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/57e-editie-fruitcorso-tiel-veelbelov...

Links naar de presentatie video's:

Opening:  https://youtu.be/BY7mpuFVlxc

 
 

Korenmiddag Fruitig Geflipt Tiel ivm 10 jr bestaan

Smartlappen en levensliederenkoor Fruitig Geflipt bestaat dit jaar 10 jaar. Dat wordt zondag 2 april gevierd met een gezellige koormiddag. Fruitig Geflipt, het Visserskoor Waardenburg en het smartlappen koor De Smartsingers uit Oudkarspel treden van 12.00 – 18.00 uur afwisselend op in het gebouw van de kleindierenfokvereniging aan de Bulkesteinweg 1 op Latenstein. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.
 
 

Tielse namen: Oosterhoudt

Tegen het eind van de 18e eeuw waren de Van Oosterhoudts de belangrijkste ondernemers van Tiel. Veel is daarvan niet meer te zien. De meest artistieke representant van deze familie – Dirk Daniëlszoon – liet echter een groot aantal schilderstukken en tekeningen na. En de poort van zijn “atelier” zit nog altijd in de walmuur. Niemand weet wat daarachter schuil gaat.
 
 

Erfgoed Tiel op Wikipedia

TIEL  Woensdag is in het Flipje en Streekmuseum met 12 deelnemers de eerste Schrijfmiddag Tiels Erfgoed gehouden. Michelle van Lanschot van Erfgoed Gelderland gaf de cursus. Doel is om op de juiste wijze informatie over de Museum collectie maar ook andere historische Tielse onderwerpen op Wikipedia Commons te delen met een groot publiek.

Wikipedia is de wereldwijde encyclopedie die iedereen kent (daarom wordt de naam vaak gebruikt). Wikimedia is de wereldwijde beweging van vrijwilligers die erachter zit.

 
 

Pagina's