Britt van den Elshout

Britt is tweedejaars studente journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en woont al haar hele leven in Tiel. Via deze weg probeert ze meer over haar stad te weten te komen en tevens verdere ervaring in de journalistiek op te doen.

WMO in Tiel; een voorbeeld

Net als alle andere gemeenten is ook Tiel vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning) . Sindsdien is de gemeente erin geslaagd in de eerste twee jaar op de uitvoering van die wet ruim een miljoen euro over te houden. Sommige Tielenaren die het moeilijk hebben ervaren daarvan de nare gevolgen. Eén van hen is Hans Groeneveld.

 
 

Open dag Waterschap Rivierenland Tiel

Ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van Waterschap Rivierenland heeft het waterschap groots uitgepakt met de open dag zaterdag 13 mei. Onder andere het hoofdkantoor in Tiel en de Tielse rioolwaterzuivering waren de hele dag opengesteld en ingericht voor het publiek. Zowel jong als oud was welkom om te kijken wat het waterschap nou precies doet.

 
 

Steegjes in de Tielse binnenstad

In de ontwerp-structuurvisie voor de binnenstad stelt het college dat ze de steegjes tussen het plein en de Weerstraat weer open zouden willen. De steegjes zijn in de afgelopen tientallen jaren namelijk flink veranderend. Zo zijn er een aantal afgesloten of zelfs helemaal verdwenen. Johan van Wamel woont boven de beddenwinkel in de Weerstraat en maakt dagelijks gebruik van één van deze stegen.
 
 

AVGN Tiel helpt ouderen en gehandicapten

Nu de belastingaangifte er weer aan komt, is het erg druk bij de Algemene Vereniging Gehandicapten Nederland (AVGN). Het helpen van ouderen en gehandicapten met de belastingaangifte is namelijk één van de diensten die zij leveren. Daarnaast organiseren zij onder andere activiteiten, helpen ze met het aanvragen voor zorg- en huurtoeslag en adviseren ze mensen waar ze naar toe kunnen met hun problemen.
 
 

E-health in Ziekenhuis Rivierenland Tiel

In de liftenhal van Ziekenhuis Rivierenland zijn deze week dagelijks kramen en monitors te vinden over de E-health ontwikkelingen die in het ziekenhuis plaatsvinden. "E-health wordt steeds belangrijker en daarom is het van belang dat mensen zien wat er gebeurt en gaat gebeuren in ons ziekenhuis", vertelt Walter Post, communicatieadviseur van Ziekenhuis Rivierenland. De informatie is allereerst voor medewerkers bedoeld, maar ook patiënten en bezoekers zijn welkom om te komen kijken.

 
 

Lot Gerechtsgebouw onzeker

Het Rijksgoedvastbedrijf heeft het gerechtsgebouw in Tiel afgelopen november in de verkoop gedaan. Sinds het vertrek van het kantongerecht enkele jaren geleden, staat het rijksmonument grotendeels leeg. Volgens de gemeente is nu een snelle oplossing belangrijk om verval van het gebouw te voorkomen.